“Ik wil op een positieve manier met voeding bezig zijn en mensen gezond doen stralen.”
(Amandine De Paepe)

Van jongs af aan ben ik bezig met voeding en gezondheid. Het was dan ook een logische stap om studies in die richting te kiezen. Ik wou me verder verdiepen in de kracht en het belang van wat we eten. Na mijn studies Biomedische wetenschappen aan de universiteit van Gent, greep ik de unieke kans om een aanvullende master in voedingswetenschappen te volgen. Die bracht me naar verschillende universiteiten in Europa (Zweden, Parijs, Ierland, Wageningen) en bood me de kans om een thesis over gluten te schrijven.

To be honest, na mijn studies had ik nooit het idee om met een praktijk te starten. Ik startte onmiddellijk in het bedrijfsleven en werd – vóór ik het wist –– richting internationale functies gekatapulteerd. Dat was fun, maar het ondernemerschap bleef kriebelen in mijn bloed. Mijn hobbyproject Quinette® groeide uit tot een succesvol gamma van biologische vegankoekjes.

En toen plots … sloeg COVID-19 toe. Op 13 maart 2020 gingen we in lockdown, een maatregel die we tevoren niet voor mogelijk hielden.
De coronacrisis was voor mij een eye opener. Meer dan ooit hoorde ik enorme misverstanden over gezondheid en immuniteit. Ik zag studies over de wetenschappelijke evidentie tussen overgewicht en risico op sterfte bij coronapatiënten. Ik zag hoe stress, burn-outs, hormonale schommelingen rechtstreeks voortvloeiden uit overtollige kilo’s. Hier moest ik iets mee doen! Ik voelde me geroepen om mensen te informeren over gezonde voeding en te adviseren over gezond afvallen.

Altijd natuurlijk en puur. Ik ben een absolute voorstander van preventie door middel van natuurlijke en zuivere ingrediënten. Ik maak supplementen met 0% synthetische stoffen en 0% bewaarmiddelen.

Gedreven en positief. Mijn drive in het leven? Positieve vibes rondstrooien … fysiek & mentaal. En zoveel mogelijk mensen laten stralen! Jou straks ook?