“Ik wil op een positieve manier met voeding bezig zijn en mensen gezond doen stralen.”
(Amandine De Paepe)

Van jongs af aan ben ik bezig met voeding en gezondheid. Het was dan ook een logische stap om studies in die richting te kiezen. Ik wou me verder verdiepen in de kracht en het belang van wat we eten. Na mijn studies Biomedische wetenschappen aan de universiteit van Gent, greep ik de unieke kans om een aanvullende master in voedingswetenschappen te volgen. Die bracht me naar verschillende universiteiten in Europa (Zweden, Parijs, Ierland, Wageningen) en bood me de kans om een thesis over gluten te schrijven.

To be honest, na mijn studies had ik nooit het idee om met een praktijk te starten. Ik startte onmiddellijk in het bedrijfsleven en werd – vóór ik het wist –– richting internationale functies gekatapulteerd. Dat was fun, maar het ondernemerschap bleef kriebelen in mijn bloed. Mijn hobbyproject Quinette® groeide uit tot een succesvol gamma van biologische vegankoekjes.

En toen plots … sloeg COVID-19 toe. Op 13 maart 2020 gingen we in lockdown, een maatregel die we tevoren niet voor mogelijk hielden.
De coronacrisis was voor mij een eye opener. Meer dan ooit hoorde ik enorme misverstanden over gezondheid en immuniteit. Ik zag studies over de wetenschappelijke evidentie tussen overgewicht en risico op sterfte bij coronapatiënten. Ik zag hoe stress, burn-outs, hormonale schommelingen rechtstreeks voortvloeiden uit overtollige kilo’s. Hier moest ik iets mee doen! Ik voelde me geroepen om mensen te informeren over gezonde voeding en te adviseren over gezond afvallen.

Altijd natuurlijk en puur. Ik ben een absolute voorstander van preventie door middel van natuurlijke en zuivere ingrediënten. Ik maak supplementen met 0% synthetische stoffen en 0% bewaarmiddelen.

Gedreven en positief. Mijn drive in het leven? Positieve vibes rondstrooien … fysiek & mentaal. En zoveel mogelijk mensen laten stralen! Jou straks ook?

"Maak van gezond eten een levensstijl die je op lange termijn kan volhouden"

Toen ik nog bij mijn ouders woonde hadden wij een heel traditioneel voedingspatroon: vlees + patatjes + groenten en saus. Het soort vlees was bijna week op week hetzelfde en idem met de groentjes. Maar op zich normaal, want we aten wel elke dag vers en op mijn gewicht had dit ook geen invloed. Toen ik begon te studeren ging het mis. Ik dronk meer alcohol, at heel veel boterhammekes met choco en goedkope kant-en-klaar maaltijden. Ik werd nooit echt dik, maar ik voelde mij niet goed in mijn vel. Mijn gewicht schommelde, ik had geen energie, veel trek in zoet en mijn vetpercentage ging wel wat omhoog. Uiteindelijk wou ik het anders. Pascale Naessens kwam toen met haar 1e kookboek op de markt en ik dacht dit is het. Ik begon als een gek te sporten en startte mijn weg naar een gezonde levensstijl. Ik verloor mezelf helemaal in “mijn dieet” van gezond eten en sport. Alles moest op een bepaald moment wijken voor mijn gezond eetpatroon: ik schrapte meer en meer voedingsmiddelen. Eerst toegevoegde suikers, dan koolhydraten, daarna ook alcohol, dan ook vetten, … Maar het ergste was dat ik ook mijn sociale activiteiten begon te schrappen. Mijn gezonde levensstijl sloeg dus helemaal door. Tot ik op een gegeven moment nog 52 kg woog! Toen mijn maandstonden uitbleven en ik echt besefte dat ik mezelf niet meer was, besloot ik dat er iets moest veranderen. Ik ging van bon-vivant naar een saaie huismus die niet meer genoot van het leven! Dit was Julie niet meer!Ik begon aan mijn mindset te werken, meer zelfliefde en balans kwamen in mijn leven. Ik ging opnieuw geloven in mijn eigen kracht en werkte aan mijn zelfbeeld. Weg onzeker meisje --- Welkom trotse madam die evenwicht en zin heeft in het leven!En dat wens ik jou ook! Of je nu wil afvallen of een gezonde relatie met voeding wil, dit kan met de Anti Kilokuur!

×